Familieboek Welling-Wellink

Voorbereidingen tussen 2005 en 2007 

Het onderzoek in de openbare registers was afgerond. De afgelopen twintig jaar werden alle gemeentearchieven in de Liemers (Westervoort, Duiven, Rijnwaarden, Zevenaar, Angerlo, Doesburg, Didam, Wehl, Bergh, Gendringen maar ook Doetinchem) uitgeplozen tot omstreeks 1940.  In 2005 werd een folder bezorgd bij ongeveer 500 adressen, waar volgens de telefoongids een Wellingfamilie woonde; in die folder werd gevraagd om gegevens tussen 1940 en 2005 aan de redactie van het boek beschikbaar te stellen; er is daarna een enorme stroom gegevens los gekomen.

Bovendien stelden zich diverse personen uit verschillende takken beschikbaar om gegevens aan te dragen en mee te helpen bij de verdere organisatie. Er werden reeds honderden voorlopige bestellingen voor het boek gadaan, maar het werd nu zaak – voor iedereen - het boek definitief te bestellen.

Het concept van het boek werd tussen Pasen en de zomervakantie in overleg met de drukker verder uitgewerkt.

 

De inhoud van het boek

Het boek bestaat uit een aantal hoofdstukken:

A. Voorwoord

B. Verantwoording

C. Inleidende artikelen

  1. Dorpen en steden in de Liemers

  2. Hoe de gemeenten zijn ontstaan

  3. De familie Welling

  4. Rond de Kilderse kerk

  5. Familiewapen Welling

  6. Toelichting op afkortingen en begrippen

  7. Literatuurlijst en bronnen

  8. Parenteel Bernardus Willigh

 

D. Parenteel Bernardus Willingh

1. Bernardus Willingh en zijn nazaten

Dit grootste deel van het boek bevat alle namen, persoonlijke gegevens, aangeleverde verhalen, relaties, aangeleverde foto’s enz.

2. Register van persoonsnamen

Een zeer uitgebreid register van alle opgenomen namen stelt u in staat om de in dit hoofdstuk opgenomen personen snel terug te kunnen vinden

E. Enkele losse takken

Er zijn tijdens de studie gegevens van verschillende Wellingfamilies ontdekt, die niet in verband konden worden gebracht met de beschreven hoofdtak; deze ‘losse takken’ zijn toch – zij het in dit afzonderlijke hoofdstuk – opgenomen.

F. Feestelijke herinneringen

Naast de vele honderden foto’s die in het boek bij de bijbehorende teksten zijn vermeld, zijn in dit hoofdstuk vele groepsfoto’s opgenomen; echt om van te smullen!

G. Opmerkelijke zaken

Tijdens de onderzoeksfase zijn allerlei tekeningen verzameld, logo’s, bijzondere foto’s, formulieren enz. die als achtergrondinformatie dienden; we wilden u die niet onthouden.

H. De cyclus van het leven

De omslag van het boek en één katern bestaan uit kleurenreproducties van schilderijen en beeldhouwwerken van Ad Hermans en Els Houtman uit Zevenaar. Zij hanteren een thema dat perfect paste bij de strekking van het familieboek. (Veel van deze werken zijn overigens nog te koop.)

 

De vorm van het boek

Het boek ziet er als volgt uit:

- 672 bladzijden;

- 1000 foto’s;

- A4-formaat;

- Gedrukt op mc-silk papier;

- Genaaid gebonden;

- Harde full-colorkaft.

 

Situatie per 1 oktober 2007

De bestellingen voor het familieboek Welling-Wellink waren enorm. Tot dan toe werden er 400 boeken besteld en dat was een geweldig resultaat en ook wat ik mij ervan had voorgesteld. De inschrijving was weliswaar gestopt, maar ik kreeg nog zoveel aanvragen, dat ik besloot er 500 te laten drukken. De inschrijftermijn liep door tot half oktober en de prijs bleef tot dan € 57,50 en met verzend-kosten binnen Nederland € 65,50.