Familieboek Willemsen

Op 24 november 1996 werd het "Familieboek Willemsen" met een leuk feestje gepresenteerd in het Schuttersgebouw St. Anna in Oud-Zevenaar. Jarenlange voorbereiding had een einde gekregen en over het resultaat was iedereen zeer tevreden. Het boekwerk op A4-formaat bestaat uit 528 bladzijden, 1200 afbeeldingen; een mooie harde omslag in kunstleer versiert het geheel.

  Joannis 1827-1908

Er zijn 300 boeken gedrukt en de prijs lag rond f. 100,-. Ik verzorgde de tekstverwerking en lay-out van het geheel. Het onderzoek gebeurde samen met een nichtje en haar  man. Veel hulp werd ontvangen van allerlei familieleden uit diverse takken. Van het boek heb ik nog maar enkele exemplaren te koop (prijs € 60.-).  

Wehl 1949 : Familie Willemsen uit Wehl en Zevenaar
Jan Willemsen en Marie Eggen 25 jaar getrouwd.

 

Nader onderzoek

Een andere zaak is, dat ik nog steeds aan het zoeken ben naar nog oudere Willemsen-voorvaderen uit mijn eigen tak. De oudste is Henricus Willemsen, op 11 mei 1738 getrouwd in de RK-kerk te Oud-Zevenaar met Mechtildis Gerritzen, geboren 8 september 1713 (?) te Zevenaar. Henricus overleed op 5 oktober 1788 te Zevenaar. We mogen er vanuit gaan dat Henricus 30 à 40 jaar was, toen hij trouwde. Dat betekent dat hij tussen 1700 en 1710 geboren moet zijn, zeer waarschijnlijk in deze streek, bijvoorbeeld Groessen of Huissen.    

Andere takken familie Willemsen

Bij mijn historisch onderzoek heb ik ook enkele andere takken van Willemsen-families, vooral in Zevenaar, genoteerd. De gegevens hierover zullen zo spoedig mogelijk worden verwerkt op deze pagina.

Voor informatie over het vorenstaande ben ik u zeer dankbaar.